Korenčkov sok

Znam svetuje

Priprava je zelo enostavna, zato nikar dolgo ne premišljujte in hitro naredite korenčkov sok.

Korenje najdemo domala na vsakem domačem vrtu. Iz njega pripravljamo juhe, rižote, solate in celo torto. Korenje je polno kalija, kalcija, vlaknin ter vitaminov A in C. Uživamo lahko kuhanega ali surovega.

Potrebujemo

  • 1 kg korenja
  • 2,5 kg jabolk
  • 7 litrov vode
  • 0,5 kg sladkorja (po želji, lahko več ali manj)

1Korenje in jabolka (olupljena) skuhamo. Najprej korenje, ker potrebuje dlje časa, ko pa postane mehko, dodamo še jabolka.

2Kuhano korenje in jabolka spasiramo in zalijemo z vodo (7 litrov). Dodamo sladkor in segrevamo do vretje. Vmes mešamo, da se sladkor raztopi. Po minuti vretja vse skupaj odstavimo in dobro premešamo.

3Še vroč sok shranimo v steklenice, dobro zapremo in pokrijemo z odejo ali brisačo, da se počasi ohlaja. Uživamo ga lahko gostega ali ga razredčimo z vodo.

4Hranimo ga v hladnem in temnem prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite