Na nobenem poletnem ลพuru ne sme manjkati jagodna bovla!
Sestavine za jagodno bovlo
- 1 kg zrelih jagod
- 1 l dobrega belega vina
- 7 dl peneฤega vina
- 1 dl jagodnega likerja
- 300 g sladkorja
- 2 limoni ali pomaranฤe (odvisno od okusa)
- nekaj listov mete
- led
Postopek
1Jagode operemo in oฤistimo pecljev.
2V veฤjo stekleno posodo nalijemo ohlajeno belo vino. Dodamo sladkor in meลกamo, da se raztopi.
3Dodamo oฤiลกฤene jagode, liker in na krhlje narezano limono ali pomaranฤo. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri in veฤkrat premeลกamo.
4Tik pred serviranjem dodamo ohlajeno peneฤe vino ter liste mete, premeลกamo in postreลพemo. V vroฤih dneh dodamo kocke ledu.

