Jagodna bovla

Znam svetuje

Na nobenem poletnem ลพuru ne sme manjkati jagodna bovla!

Sestavine za jagodno bovlo

  • 1 kg zrelih jagod
  • 1 l dobrega belega vina
  • 7 dl peneฤega vina
  • 1 dl jagodnega likerja
  • 300 g sladkorja
  • 2 limoni ali pomaranฤe (odvisno od okusa)
  • nekaj listov mete
  • led

Postopek

1Jagode operemo in oฤistimo pecljev.

2V veฤjo stekleno posodo nalijemo ohlajeno belo vino. Dodamo sladkor in meลกamo, da se raztopi.

3Dodamo oฤiลกฤene jagode, liker in na krhlje narezano limono ali pomaranฤo. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri in veฤkrat premeลกamo.

4Tik pred serviranjem dodamo ohlajeno peneฤe vino ter liste mete, premeลกamo in postreลพemo. V vroฤih dneh dodamo kocke ledu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite