Jagodna bovla

Znam svetuje

Na nobenem poletnem žuru ne sme manjkati jagodna bovla!

Sestavine za jagodno bovlo

  • 1 kg zrelih jagod
  • 1 l dobrega belega vina
  • 7 dl penečega vina
  • 1 dl jagodnega likerja
  • 300 g sladkorja
  • 2 limoni ali pomaranče (odvisno od okusa)
  • nekaj listov mete
  • led

Postopek

1Jagode operemo in očistimo pecljev.

2V večjo stekleno posodo nalijemo ohlajeno belo vino. Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi.

3Dodamo očiščene jagode, liker in na krhlje narezano limono ali pomarančo. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri in večkrat premešamo.

4Tik pred serviranjem dodamo ohlajeno peneče vino ter liste mete, premešamo in postrežemo. V vročih dneh dodamo kocke ledu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite