Bombardino je vedno bolj priljubljena pijaฤa v zimskih dneh, saj nas viski in brendi segrejeta, rumenjaki pa dajo kalorije in energijo. Vroฤ bombardino najpogostoje dobimo v italijanskih koฤah ob smuฤiลกฤih.
Sestavine
- 4 rumenjaki
- 100 g sladkorja
- cimet (palฤka)
- strok vanilje
- 0,5 l mleka
- 0,25 l sladke smetane
- 1 dl viskija
- 1 dl brandija
Postopek
1V loncu zavremo mleko s polovico smetane, cimetom in vaniljo. Ko zavre, odstavimo ter odstranimo cimet in vaniljo. Rumenjake in sladkor penasto umeลกamo, poฤasi dodamo v mleko in meลกamo.
2Dodamo viski, premeลกamo in segrejemo skoraj do vreliลกฤa, nato odstavimo.
3V kozarce najprej vlijemo brandi, potem jajฤni liker in vse skupaj okrasimo s stepeno smetano, ki nam je ostala od prej.
4Bombardino postreลพemo ลกe vroฤega.