Bombardino

Znam svetuje

Bombardino je vedno bolj priljubljena pijaฤa v zimskih dneh, saj nas viski in brendi segrejeta, rumenjaki pa dajo kalorije in energijo. Vroฤ bombardino najpogostoje dobimo v italijanskih koฤah ob smuฤiลกฤih.

Sestavine

  • 4 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • cimet (palฤka)
  • strok vanilje
  • 0,5 l mleka
  • 0,25 l sladke smetane
  • 1 dl viskija
  • 1 dl brandija

Postopek

1V loncu zavremo mleko s polovico smetane, cimetom in vaniljo. Ko zavre, odstavimo ter odstranimo cimet in vaniljo. Rumenjake in sladkor penasto umeลกamo, poฤasi dodamo v mleko in meลกamo.

2Dodamo viski, premeลกamo in segrejemo skoraj do vreliลกฤa, nato odstavimo.

3V kozarce najprej vlijemo brandi, potem jajฤni liker in vse skupaj okrasimo s stepeno smetano, ki nam je ostala od prej.

4Bombardino postreลพemo ลกe vroฤega.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite