Tunini zrezki z žajbljem

Znam svetuje

Tunini zrezki z žajbljem so zdrav obrok, saj je priporočljivo, da so ribe na našem krožniku vsaj enkrat tedensko. Beljakovine v tunini so visokokakovostne, lahko prebavljive in ustrezajo ljudem v vseh življenjskih obdobjih.

Sestavine

  • 4 tunini zrezki
  • 1 dl oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički kaper
  • šopek žajblja
  • 1 limona
  • žlička koromačevih semen
  • olje za cvrtje
  • sol in poper

Postopek

1Na segretem olju za cvrtje na hitro ocvremo polovico žajblja. Cvremo ga res samo 10 sekund in ga odložimo na krožnik ali brisačko. Olju smo s tem dodali aromo.

2Pripravimo marinado. Nasekljamo česen, kapre, koromačeva semena in preostali žajbelj. Nastrgamo dve žlički limonine lupine in vse skupaj zmešamo z oljčnim oljem. Tunine zrezke z obeh strani dobro namažemo z marinado, potem pa naj pol ure počivajo v hladilniku, da se okusi in arome dobro združijo.

3 Zrezke z obeh strani popečemo in nato solimo, popramo in potresemo z žajbljem, ki smo ga shranili na začetku. Odlično se zraven poda sveža zelenjava ali hrustljav krompir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite