Tunini zrezki z žajbljem so zdrav obrok, saj je priporočljivo, da so ribe na našem krožniku vsaj enkrat tedensko. Beljakovine v tunini so visokokakovostne, lahko prebavljive in ustrezajo ljudem v vseh življenjskih obdobjih.
Sestavine
- 4 tunini zrezki
- 1 dl oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 žlički kaper
- šopek žajblja
- 1 limona
- žlička koromačevih semen
- olje za cvrtje
- sol in poper
Postopek
1Na segretem olju za cvrtje na hitro ocvremo polovico žajblja. Cvremo ga res samo 10 sekund in ga odložimo na krožnik ali brisačko. Olju smo s tem dodali aromo.
2Pripravimo marinado. Nasekljamo česen, kapre, koromačeva semena in preostali žajbelj. Nastrgamo dve žlički limonine lupine in vse skupaj zmešamo z oljčnim oljem. Tunine zrezke z obeh strani dobro namažemo z marinado, potem pa naj pol ure počivajo v hladilniku, da se okusi in arome dobro združijo.
3 Zrezke z obeh strani popečemo in nato solimo, popramo in potresemo z žajbljem, ki smo ga shranili na začetku. Odlično se zraven poda sveža zelenjava ali hrustljav krompir.