Tunini zrezki z žajbljem

Znam svetuje

Tunini zrezki z žajbljem so zdrav obrok, saj je priporočljivo, da so ribe na našem krožniku vsaj enkrat tedensko. Beljakovine v tunini so visokokakovostne, lahko prebavljive in ustrezajo ljudem v vseh življenjskih obdobjih.

Sestavine

  • 4 tunini zrezki
  • 1 dl oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički kaper
  • šopek žajblja
  • 1 limona
  • žlička koromačevih semen
  • olje za cvrtje
  • sol in poper

Postopek

1Na segretem olju za cvrtje na hitro ocvremo polovico žajblja. Cvremo ga res samo 10 sekund in ga odložimo na krožnik ali brisačko. Olju smo s tem dodali aromo.

2Pripravimo marinado. Nasekljamo česen, kapre, koromačeva semena in preostali žajbelj. Nastrgamo dve žlički limonine lupine in vse skupaj zmešamo z oljčnim oljem. Tunine zrezke z obeh strani dobro namažemo z marinado, potem pa naj pol ure počivajo v hladilniku, da se okusi in arome dobro združijo.

3 Zrezke z obeh strani popečemo in nato solimo, popramo in potresemo z žajbljem, ki smo ga shranili na začetku. Odlično se zraven poda sveža zelenjava ali hrustljav krompir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite