Solata s kozicami in rukolo

Znam svetuje

Rukola je prijetno svežega in rahlo pikantnega okusa. Kombiniramo jo lahko z veliko različnimi jedmi, kot so pizze, zrezki, testenine … Vsebuje veliko vitaminov in mineralov in ima malo kalorij. Odlično se ujema tudi s kozicami, zato si le pripravite to izjemno zdravo in okusno solato. Lahko nam nadomesti večerjo.

Sestavine

  • 500 g olupljenih kozic
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g sveže rukole
  • 150 gramov na lističe narezanega parmezana
  • 2 žlici limoninega soka
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • sol

Priprava

1Da naredimo res izvrstno solato, je pomembno, da pravilno ocvremo kozice. Česen olupimo in razpolovimo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem pocvremo česen. Ko ta spremeni barvo in zadiši, ga vzamemo iz ponve.

2Na česnovem olju popražimo očiščene in olupljene kozice. Pražiti jih moramo malo časa, 2 minuti na vsaki strani bo več kot dovolj. Še raje minutko in pol. Pečene malo posolimo.

3Rukolo operemo in dobro odcedimo. Češnjeve paradižnike operemo in razpolovimo.

4Na večji krožnik ali pladenj razporedimo rukolo, češnjev paradižnik, potresemo s kozicami in čisto na vrhu še z narezanim parmezanom.  

5Pripravimo preliv iz limoninega soka, oljčnega olja in soli, pri soli pa zelo previdno, ker sta sir in kozice precej slana in lahko sol tudi izpustite.

6Preliv pokapljamo po solati in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite