Koktajl s kozicami

Znam svetuje

Sveลพa in lahka, pa vendar izjemno okusna predjed, ki jo pripravimo za uvod v slavnostno veฤerjo.

Sestavine

  • 800 g velikih, sveลพih kozic
  • 100 g solate โ€“ ledenke
  • 60 g ฤebule
  • 10 ฤeลกnjevih paradiลพnikov
  • 70 g majoneze
  • 70 g keฤapa
  • 1 ลพliฤka pekoฤe omake ali ยฝ ลพliฤke zmlete pekoฤe paprike
  • 2 ลพlici limoninega soka
  • sol in poper po okusu
  • 2 ลพlici oljฤnega olja – lahko izpustimo
  • nekaj vejic sveลพega koprca ali peterลกilja

Postopek

1Kozicam odstranimo glavo, jih olupimo, odstranimo temno nitko in speremo pod tekoฤo vodo. V veฤjem loncu zavremo vodo, jo malo posolimo in v njej kozice blanลกiramo dve minuti. Odcedimo jih in ohladimo.

2Medtem nasekljamo ฤebulo, solato operemo in nareลพemo na trakove. ฤŒeลกnjev paradiลพnik operemo in prereลพemo na polovice. Zelenjavo damo v skledo, posolimo, popopramo, prelijemo z limoninim sokom, dobro premeลกamo in razdelimo v kozarce. Lahko dodamo tudi ลพlico ali dve oljฤnega olja.

3Majonezo in keฤap zmeลกamo, da dobimo enotno, roลพnato omako. Zaฤinimo jo s pekoฤo papriko ali pekoฤo omako.

4V kozarce razporedimo ลกe kuhane in ohlajene kozice, prelijemo z roลพnato omako in postreลพemo. Po vrhu okrasimo s sveลพim koprcem ali peterลกiljem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite