Prava mehiška tortilja s piščancem, fižolom in sirom. Ko jo boste enkrat poskusili, bo pogosto na vaši mizi.
Sestavine
- 8 manjših tortilij
- 500 g piščančjih prsi
- 2 pločevinki rjavega fižola
- 2 pločevinki koruze
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2 sveža paradižnika
- 1 kisla smetana
- 1 kozarček nacho sira
- 100 naribanega sira – edamca
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlička kurkume
- 1/2 žličke drobnjaka in zelene
- žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 1/2 žličke čilija ali kajenskega popra
- 3 žlice oljčnega olja
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na trakce. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Papriki očistimo semen in ju narežemo na majhne kocke. Paradižnik prav tako narežemo na kocke.
2V ponvi segrejemo olje in najprej popečemo na koščke narezane piščančje prsi, ki smo jih začinili s soljo in poprom. Pečene poberemo iz ponve in damo na krožnik. Na istem olju (po potrebi ga še malo dodamo) popražimo čebulo, jo posolimo in zalivamo z vodo toliko časa, da se razpusti. Dodamo še česen in nehaj minut pražimo.
3Najprej čebuli dodamo papriko, da se malo popeče, nato še paradižnik in vse začimbe. Po slabih dveh minutah dodamo še dve pločevinki koruze brez tekočine, eno pločevinko fižola brez tekočine in eno skupaj z tekočino, v kateri plava.
4Kuhamo približno 20 minut, dokler ne povre skoraj vsa tekočina. Dodamo piščanca in kuhamo še toliko časa, da povre vsa tekočina.
5Pečico predgrejemo na 180°C. Medtem pripravimo še preliv. V posodico damo nacho sir, kislo smetano in nariban sir. Na ponvi popečemo tortilje, da se zmehčajo, na vsaki strani pol minute. Na tortiljo damo omako z mesom in jo zavijemo. Če vanjo damo preveč nadeva, si pomagamo z zobotrebcem in tortiljo spnemo. Nanjo damo še žlico do dve sirove omake – odvisno od okusa.
6Tortilje zložimo na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem in pečemo približno 7 minut, dokler se sir na vrhu ne stopi in malo zapeče.