Svinjski kotleti z gorčično omako

Znam svetuje

Odlično kosilo.

Sestavine

  • 4 svinjski kotleti
  • 1 dl belega vina
  • 4 žlici gorčice
  • 1 žlička medu
  • 0,5 dl sladke smetane
  • česen
  • rožmarin
  • sol
  • poper
  • olje

Priprava

1Kotlete operemo in temeljito osušimo. Meso po obeh straneh natremo s soljo, poprom in česnom.

2V segreto ponev vlijemo olje, na katerega položimo svinjske kotlete. Kotleta na srednje visoki temperaturi na obeh straneh pečemo približno 4 minute na vsaki strani, toliko, da lepo porjavita. Odstavimo ju na krožnik in v ponev vlijemo belo vino. Zmanjšamo temperaturo in tekočino v ponvi pomešamo. Kuhamo 2 minuti.

3V ponev vlijemo malo vode ter dodamo gorčico, rožmarin in med. Vse skupaj dobro premešamo. Na zmerni temperaturi kuhamo 2 minuti. Prilijemo sladko smetano in pustimo kuhati še 2 minuti. V ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Povišamo temperaturo in kotleta kuhamo še dobro minuto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite