Odlično kosilo.
Sestavine
- 4 svinjski kotleti
- 1 dl belega vina
- 4 žlici gorčice
- 1 žlička medu
- 0,5 dl sladke smetane
- česen
- rožmarin
- sol
- poper
- olje
Priprava
1Kotlete operemo in temeljito osušimo. Meso po obeh straneh natremo s soljo, poprom in česnom.
2V segreto ponev vlijemo olje, na katerega položimo svinjske kotlete. Kotleta na srednje visoki temperaturi na obeh straneh pečemo približno 4 minute na vsaki strani, toliko, da lepo porjavita. Odstavimo ju na krožnik in v ponev vlijemo belo vino. Zmanjšamo temperaturo in tekočino v ponvi pomešamo. Kuhamo 2 minuti.
3V ponev vlijemo malo vode ter dodamo gorčico, rožmarin in med. Vse skupaj dobro premešamo. Na zmerni temperaturi kuhamo 2 minuti. Prilijemo sladko smetano in pustimo kuhati še 2 minuti. V ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Povišamo temperaturo in kotleta kuhamo še dobro minuto.