Svinjski kotleti v čebulni omaki z jabolki

Znam svetuje

Uživajte v popolni kombinaciji sočnih svinjskih kotletov, bogate čebulne omake in osvežujočega okusa jabolka s tem okusnim receptom za svinjske kotlete v čebulni omaki z jabolki. Ta jed združuje sočnost svinjine s sladkim okusom čebule in svežino jabolka, ustvarjajoč neustavljivo kombinacijo okusov.

Jabolka ne le dodajo svežino omaki, temveč tudi prispevajo k sočnosti in teksturi jedi. Njihova svežina in hrustljavost se odlično ujema z okusom svinjskih kotletov, kar naredi vsak grižljaj popolno doživetje.

Za recept “Svinjski kotleti v čebulni omaki z jabolki” je najbolje uporabiti sorte jabolk, ki ohranjajo svojo strukturo med kuhanjem in imajo sladko-kisel okus. Nežna sladkoba jabolka se odlično ujemajo z okusom svinjine in dopolnjujejo čebulno omako.

Zlati delišes: Sočna in sladka jabolka, ki ohranijo svojo obliko pri kuhanju.
Jonagold: Kombinacija sladkosti in kisline, odlična za kuhanje.
Granny Smith: Če želite nekoliko bolj kisel okus, lahko uporabite tudi to vrsto jabolk.

Izbira je odvisna od tega, ali želite bolj sladek ali bolj kisel okus v jedi.

Sestavine za svinjske kotlete v čebulni omaki z jabolki

  • 4 večji svinjski zrezki
  • 2 veliki čebuli
  • 2 jabolki – bolj kisle sorte
  • 2 dl nesladkanega jabolčnega soka
  • 2 dl litra jušne osnove
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • sol
  • poper

Postopek

1Svinjske zrezke namažemo z maslom, posolimo in popopramo. Na vroči ponvi, ki smo jo namazali z oljčnim oljem,  jih ocvremo, da dobili zlato rjavo skorjico. Nekje štiri minute na stran.  Odstranimo jih iz ponve in shranimo na toplem.

2Dve čebuli drobno nasekljamo, jabolki narežemo na kolute. V isto ponev, kjer smo cvrli meso, dodamo še žlico olja,  damo najprej sesekljani čebuli, ju malo posolimo in, če želimo, da se hitreje razpusti, še ščepec sode bikarbone. Dušimo toliko časa, da se čebula popolnoma razpusti. Nekje 10 minut. 

3Nato dodamo še na kolute narezana jabolka in dušimo 5 minut.

4V lončku zmešamo jabolčni sok, jušno osnovo in gorčico. Z dobljeno omako zalijemo  čebulo z jabolki in kuhamo približno tri minute, da omaka zavre

5Ko omaka zavre, vanjo damo še zrezke, skupaj s sokovi, ki so se nabrali od pečenja. Pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 15 minut.

6Po potrebi dosolimo in popopramo, lahko dodamo malo čilija in timijana.

7Večkrat premešamo, po 15 minutah odkrijemo, povečamo temperaturo in ob stalnem mešanju kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti.

8Postrežemo takoj, najboljše z veliko skledo sezonske solate.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite