Sendvič za mesne navdušence.
Sestavine
- 1 čabata ali lepinja
- 300g ramsteka
- lističi 2 vejic svežega rožmarina
- sok 1 limone
- oljčno olje
- balzamični kis
- 1-2 žlici dijonske gorčice
- pest rukole
- sol in poper
Priprava
1Čabato damo za nekaj minut v pečico pri 100 stopinj Celzija, ravno toliko, da jo pogrejemo. Ramstek osolimo in popramo, nato ga posujemo z rožmarinom. Počez ga prerežemo na pol in damo vsako rezino med dva kosa folije za živila. Potolčemo do 1 cm debeline. Premažemo z oljčnim oljem in na izjemno vroči rebrasti ponvi pečemo 1 minuto na vsaki strani. Prestavimo na krožnik, čez stisnemo sok limone in pustimo mirovati.
2Rukolo operemo in zmešamo z oljem in balzamičnim kisom po okusu. Nato prerežemo čabato po dolgem na pol in jo znotraj pokapljamo z malo olja. Kruh premažemo z krepko dozo dijonske gorčice, nanjo položimo zrezek in rukolo ter prelijemo s sokom, ki je ostal od zrezka.