Sendvič s steakom

Znam svetuje

Sendvič za mesne navdušence.

Sestavine

  • 1 čabata ali lepinja
  • 300g ramsteka
  • lističi 2 vejic svežega rožmarina
  • sok 1 limone
  • oljčno olje
  • balzamični kis
  • 1-2 žlici dijonske gorčice
  • pest rukole
  • sol in poper

Priprava

1Čabato damo za nekaj minut v pečico pri 100 stopinj Celzija, ravno toliko, da jo pogrejemo. Ramstek osolimo in popramo, nato ga posujemo z rožmarinom. Počez ga prerežemo na pol in damo vsako rezino med dva kosa folije za živila. Potolčemo do 1 cm debeline. Premažemo z oljčnim oljem in na izjemno vroči rebrasti ponvi pečemo 1 minuto na vsaki strani. Prestavimo na krožnik, čez stisnemo sok limone in pustimo mirovati.

2Rukolo operemo in zmešamo z oljem in balzamičnim kisom po okusu. Nato prerežemo čabato po dolgem na pol in jo znotraj pokapljamo z malo olja. Kruh premažemo z krepko dozo dijonske gorčice, nanjo položimo zrezek in rukolo ter prelijemo s sokom, ki je ostal od zrezka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite