Pražena telečja jetra s čebulo

Znam svetuje

Ste kdaj zaželeli okusnega in hitro pripravljenega kosila, ki vas bo navdušilo s svojo preprostostjo in bogatim okusom? Pražena telečja jetra s čebulo so prava izbira za vas!

Pražena telečja jetrca so enostavna za pripravo in se odlično podajo kot glavna jed, postrežena le s svežim kruhom in skledo sezonske solate.

Pustite, da vas ta jed popelje skozi nepozabno kulinarično doživetje, kjer se srečajo nežnost telečjih jeter in karamelizirana sladkost čebule.

Sestavine za pražena telečja jetra s čebulo

  • 500 g telečjih jeter
  • 200 g čebule
  • 0,4 dl oljčnega olja
  • 0,5 l vroče goveje jušne osnove
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sveže mletega popra
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja

Postopek

1Jetrca operemo in očistimo vse žile in membrane. Narežemo jih na tanke rezine, te pa na manjše kvadrate.

2Čebulo narežemo na res tanke kolute. Ponev segrejemo, dodamo oljčno olje in narezano čebulo. Stalno mešamo in jo zlato-rumeno popražimo, vmes jo malo poškropimo z jušno osnovo.

3Dodamo še narezana jetrca in jih ob stalnem mešanju na hitro popražimo. Ko jetrca porjavijo, kar traja največ 5 minut, jih posolimo, popopramo, zalijemo z vročo jušno osnovo in premešamo.

4Čas praženja jetrc je odvisen od debeline narezanih koščkov – če smo jih narezali zelo na tanko, bosta 2 minuti dovolj. Pustimo, da juha zavre in odstavimo.

5Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite