Pražena svinjska jetra s čebulo

Znam svetuje

Tri stvari moramo upoštevati, da bodo naša jetrca res enkratna, namočimo jih v mleko, ne smemo jih prekuhati in solimo jih na koncu.

Sestavine

  • 1 kg svinjskih jetrc
  • 2 veliki čebuli
  • 2 šalotki
  • 3 dl mleka
  • 0,3 dl oljčnega olja ali dve žlici svinjske masti
  • 2 lovorova lista
  • 1/4 žličke majarona
  • 1 dl suhega belega vina ali vode
  • 1 žlička soli
  • 1/4 žličke popra

Postopek za pražena svinjska jetra s čebulo

1Jetra umijemo pod tekočo vodo, odstranimo vse trde dele, membrane in žile. Narežemo jih na približno 4 mm debele rezine in te namočimo v mleko, da jim odvzamemo grenkobo.  Namočene pustimo vsaj pol ure.

2Čebuli olupimo in narežemo na tanke polmesece. Šalotki olupimo in drobno nasekljamo.

3V ponvi segrejemo olje ali mast in na njem popražimo čebulo. Pražimo toliko časa, da se zmehča in malo spremeni barvo, nekje 5-7 minut.

4Jetrca odcedimo in osušimo s papirnato brisačko. Položimo jih k čebuli in na zmernem ognju pražimo približno 10 minut. Dodamo še lovor in majaron. Vmes jih obrnemo. 

4Zalijemo z vinom ali vodo, da dobimo okusno omako,  pokrijemo in na zmerni temperaturi dušimo še 5 minut, odkrijemo in mešamo, da povre odvečna tekočina, tik pred koncem jih solimo, popopramo in postrežemo s krompirjem v kosih. Jetrca morajo ostati mehka in sočna, na sredini pa ne smejo več biti krvava.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite