Polnjen puran

Znam svetuje

Polnjen puran, slasten in zlato peฤen, je jed, ki ne sme manjkati za praznike ali kakลกne posebne obede. Predstavljamo vam ga v najboljลกi verziji – polnjenega s kuhanim kostanjem, puranjimi jetrci, sveลพimi klobasami in kanฤkom konjaka.

Sestavine za polnjenega purana

  • 1 mlad puran
  • 150 g masti ali maลกฤobe
  • juha ali voda za zalivanje
  • sol

Nadev

  • 100 dag kuhanega kostanja
  • 30 dag puranjih jetrc
  • 25 dag sveลพe klobase
  • 10 dag mlade ฤebule
  • 3 stroki ฤesna
  • ลพlica konjaka (vinjaka)
  • sol
  • poper
  • maslo
  • olje

Postopek

1Puranja jetrca nareลพemo na tanke rezine.

2Na maslu prepraลพimo mlado ฤebulo, ฤesen in narezane klobase, dodamo jetra in vse ลกe skupaj prepraลพimo.

3Kuhan kostanj olupimo in pretlaฤimo v pire ter ga zmeลกamo k jetrom. Posolimo, popramo in prilijemo ลพlico konjaka.

4Nadev dobro premeลกamo in z njim napolnimo purana. Odprtino previdno zaลกijemo. Purana damo v pekaฤ, ga prelijemo s segretim oljem in postavimo v peฤico.

5Purana peฤamo pribliลพno 3 ure. Med peฤenjem ga veฤkrat prelijemo z lastnim sokom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite