Pohana bedra

Znam svetuje

Pohana bedrca so po svoji priljubljenosti takoj za dunajskim zrezkom. Se strinjate? Pripravili smo jih na najbolj osnoven naฤin.

Sestavine za pohana bedra

  • 500 g piลกฤanฤjih beder brez koลพe
  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • sol
  • 100 g drobtinic
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bedra speremo pod tekoฤo vodo, jih osuลกimo in solimo. Sol dobro vtremo.

2Pripravimo tri kroลพnike in v prvega nasujemo moko, v drugega razลพvrkljana jajca in v tretjega drobtinice. V tem vrstnem redu obdelamo bedra.

3Najprej jih dobro in z vseh strani povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinicah. Bolj kot bomo natanฤni, boljลกi in lepลกi bo konฤni izdelek.

4V cvrtniku ali ponvi segrejemo olje in bedra z vseh strani ocvremo. Vse skupaj traja pribliลพno 10 min, olje pa naj ne bo prevroฤe, saj imajo bedra kosti in morajo biti lepo peฤena tudi od znotraj.

5Peฤena bedra odlagamo na papirnato brisaฤko, ki bo vpila odveฤno olje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite