Tako enostavna jed pa tako dobra je lahko samo piščančji paprikaš.
Sestavine
- 4 piščančja stegna
- 150 g mesnate slanine
- 2 čebuli
- 2 papriki
- 400 g pelatov
- 200 g šampinjonov
- 2 žlici smetane
- 1 žlica mlete paprike
- 3 stroki česna
- olje
- sol
- žlica vegete
- poper
Postopek
1Piščančja stegna začinimo z vegeto, soljo in poprom.
2Slanino in papriko narežemo na palčke, pelate na kocke, čebulo in česen sesekljamo, gobe narežemo na lističe.
3Na olju prepražimo čebulo in slanino, dodamo meso in ga popečemo. Dodamo pelate, papriko, česen in dušimo. Dolivamo vodo, da se meso zmehča.
4Pred koncem dušenja dodamo gobe, mleto papriko, smetano in začinimo. Kuhamo, da se gobe zmehčajo in povre odvečna tekočina.