Piščančja bedrca z olivami

Znam svetuje

Svojevrsten okus po Mediteranu.

Sestavine

  • 4 piščančja bedrca
  • 80 g razkoščičenih črnih oliv
  • sol
  • poper
  • 4 jedilne žlice oljčnega olja
  • 1 kg paradižnikov
  • 2 čebuli
  • 1/2 šopka bazilike
  • 2 stroka česna
  • 150 ml rdečega vina
  • 3 jedilne žlice paradižnikove mezge
  • 1 jedilna žlica medu

Priprava

1Piščančja bedrca operemo, oderemo in kožo rahlo odstranimo. 40 g oliv narežemo na kolobarje, jih damo pod kožo, bedrca solimo in popramo.

2V pekaču segrejemo 2 jedilni žlici oljčnega olja in v njem dobro popečemo bedrca, nato jih poberemo ven. Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). Paradižnike operemo, osušimo, jim odstranimo peclje, meso narežemo na kolobarje. Čebuli olupimo in narežemo na kolobarje.

3Mešanico damo v pekač ter solimo in popramo. Baziliko operemo, otresemo in lističe narežemo na trakove. Porazdelimo jih po mešanici iz čebule in paradižnikov. Mešanico pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Na mešanico položimo piščančja bedrca in po vrhu porazdelimo preostale olive.

4Vse skupaj pečemo v pečici okoli 45 minut. Česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo ga z rdečim vinom, s paradižnikovo mezgo in z medom. Z mešanico po 25 minut pečenja prelijemo bedrca.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite