Piščančja bedra v pečici so res odlična jed, še boljša pa postanejo, ko si privoščimo domače meso. Povprašajmo na tržnici, prijatelje, sosede in pripravimo kakovosten obrok.
Recept za piščančja bedra v pečici s soljo, poprom in maščobo prinaša hranljiv obrok. Piščančje meso je odličen vir beljakovin, ki so ključne za mišično zdravje. Sol in poper dopolnjujeta okus jedi, medtem ko maščoba zagotavlja dodatno sočnost. Skupaj s temi osnovnimi sestavinami jed prinaša nizko vsebnost ogljikovih hidratov.
Sestavine za piščančja bedra v pečici
- 4 piščančja bedra
- sol
- poper
- maščoba
Postopek
1Ko so bedrca v kuhinji, jih temeljito operemo, osušimo (s papirnato brisačko popivnamo kapljice vode) in natremo s soljo.
2Če smo bili pridni in poleti naredili domačo vegeto, jih lahko posujemo z njo.
3Pečico segrejemo na 180°C, vanjo damo pekač in v njem segrejemo maščobo. Zatem v pekač položimo meso.
4Meso pečemo približno eno uro.
5Pekač med peko občasno potresemo oziroma bedrca obrnemo, da se enakomerno popečejo. 10 minut pred koncem pečenja lahko bedrca tudi malo popopramo.