Okusen zajtrk ali večerja z jajci, bučkami in panceto.
Sestavine
- 1 srednja bučka
- 100 g pancete
- 5 jajc
- 50 g parmezana
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
1Bučko operemo, po dolgem prerežemo na polovico in narežemo na tanjše kolobarje. V ponvi segrejemo oljčno olje in popečemo bučke, ki jih malo posolimo.
2Popečene bučke odmaknemo k robu ponve in na sredini popečemo panceto, ki smo jo narezali na manjše koščke. Premešamo, prestavimo na krožnik in ohladimo.
3Jajca razbijemo v posodico in jih solimo. S soljo bodimo previdni, saj smo solili že bučke, slani pa sta tudi panceta in parmezan. Dodamo še poper po okusu in z vilicami razžvrkljamo. Vmešamo parmezan in ohlajeno bučko s panceto.
4V ponvi segrejemo oljčno olje in vanjo vlijemo maso. Pokrijemo, da zakrkne z zgornje strani. Pečemo na eni strani približno 5 minut, da se zapeče, nato jo previdno obrnemo in zapečemo še z druge strani.