Omleta z bučkami in panceto

Znam svetuje

Okusen zajtrk ali večerja z jajci, bučkami in panceto.

Sestavine

  • 1 srednja bučka
  • 100 g pancete
  • 5 jajc
  • 50 g parmezana
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Bučko operemo, po dolgem prerežemo na polovico in narežemo na tanjše kolobarje. V ponvi segrejemo oljčno olje in popečemo bučke, ki jih malo posolimo.

2Popečene bučke odmaknemo k robu ponve in na sredini popečemo panceto, ki smo jo narezali na manjše koščke. Premešamo, prestavimo na krožnik in ohladimo.

3Jajca razbijemo v posodico in jih solimo. S soljo bodimo previdni, saj smo solili že bučke, slani pa sta tudi panceta in parmezan. Dodamo še poper po okusu in z vilicami razžvrkljamo. Vmešamo parmezan in ohlajeno bučko s panceto.

4V ponvi segrejemo oljčno olje in vanjo vlijemo maso. Pokrijemo, da zakrkne z zgornje strani. Pečemo na eni strani približno 5 minut, da se zapeče, nato jo previdno obrnemo in zapečemo še z druge strani.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite