Ombolo v listnatem testu

Znam svetuje

Ombolo v listnatem testu je poslastica, ki se je ne bo nihฤe branil. Popeฤen ombolo vedno zavijemo vsaj v prลกut ali slanino, da ohrani soฤnost.

Sestavine

  • 1/2 kg ombola ali svinjske ribice
  • 8 rezin prลกuta
  • listnato testo

Priprava

1Segrejemo ponev, v segreto damo oljฤno olje in kos ombola. Popeฤemo ga z vseh strani, da dobi lepo barvo, nakar ga damo na kroลพnik in zaฤinimo s soljo in mletim poprom. ลฝe tu se lahko poigrate in dodate poper razliฤnih okusov.

2Obloลพimo ga s prลกutom ali panceto ter pripravimo testo. Razgrnemo ga, na sredino poloลพimo ovit ombolo, zavijemo ga v testo in dobro preverimo, da je zaprto z vseh strani. Pomaลพemo ga ลกe z vodo, da se po peki testo ne bo lomilo.

3Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem, nanj damo ombolo. Zavitek z vseh strani premaลพemo z razลพvrkljanim jajcem, na vrhnjem delu pa z ostrim noลพem naredimo tudi nekaj zarez. Potrosimo sezam in ombolo za pribliลพno 40 minut potisnemo v prej ogreto peฤico na 180 ยฐC. ฤŒe testo prehitro rjavi, ga pokrijte z alufolijo in pecite dalje.

4Naj se peฤeni ombolo malo ohladi in umiri, zatem ga nareลพemo in postreลพemo ob skledi solate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite