Ombolo v listnatem testu je poslastica, ki se je ne bo nihฤe branil. Popeฤen ombolo vedno zavijemo vsaj v prลกut ali slanino, da ohrani soฤnost.
Sestavine
- 1/2 kg ombola ali svinjske ribice
- 8 rezin prลกuta
- listnato testo
Priprava
1Segrejemo ponev, v segreto damo oljฤno olje in kos ombola. Popeฤemo ga z vseh strani, da dobi lepo barvo, nakar ga damo na kroลพnik in zaฤinimo s soljo in mletim poprom. ลฝe tu se lahko poigrate in dodate poper razliฤnih okusov.
2Obloลพimo ga s prลกutom ali panceto ter pripravimo testo. Razgrnemo ga, na sredino poloลพimo ovit ombolo, zavijemo ga v testo in dobro preverimo, da je zaprto z vseh strani. Pomaลพemo ga ลกe z vodo, da se po peki testo ne bo lomilo.
3Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem, nanj damo ombolo. Zavitek z vseh strani premaลพemo z razลพvrkljanim jajcem, na vrhnjem delu pa z ostrim noลพem naredimo tudi nekaj zarez. Potrosimo sezam in ombolo za pribliลพno 40 minut potisnemo v prej ogreto peฤico na 180 ยฐC. ฤe testo prehitro rjavi, ga pokrijte z alufolijo in pecite dalje.
4Naj se peฤeni ombolo malo ohladi in umiri, zatem ga nareลพemo in postreลพemo ob skledi solate.