Bananina kremna pita

Znam svetuje

Enostavno, dobro in hitro narejeno.

Sestavine

  • 1 kocka listnatega testa
  • 2 banani
  • 1/2 l mleka
  • 1 žlička vaniljeve esence
  • 1 žlička limoninega soka
  • 4 jajca
  • 125 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 25 g jedilnega škroba
  • 20 g masla
  • 300 ml sladke smetane

Postopek

1Tortni model obložimo z razvaljanim listnatim testom in ga spečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C. Pečemo 12-15 minut, da se zlato rumeno obarva.

2Beljake ločimo od rumenjakov. Rumenjake s sladkorjem (eno žlico prihranimo za sladko smetano) stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Postopoma dodajamo moko in jedilni škrob.

3V kozico pristavimo pol litra mleka z žlico vaniljeve esence in segrevamo na nizki temperaturi. Jajčno zmes (če je pregosta ji dodamo nekaj žlic toplega mleka) počasi vlivamo v toplo mleko in neprestano mešamo. Kuhamo toliko časa, da dobimo gosto, pudingu podobno zmes. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi, vmes večkrat premešamo.

4Beljakom dodamo žličko limoninega soka in jih stepemo v čvrst sneg. Smetani dodamo eno žlico sladkorja in jo čvrsto stepemo. Banano olupimo in narežemo na kolute.

5V ohlajeno jajčno kremo nežno vmešamo sneg, polovico stepene sladke smetane in narezano banano. Nekaj kolutkov prihranimo za okras.

6Pripravljeno kremo nalijemo v pečen model, ostanek smetane pa damo v dresirno vrečko in z njo okrasimo pito. Po vrhu razporedimo še nekaj bananinih kolutov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite