Mesna štruca, ki jo naredimo iz mletega mesa, je veliko bolj enostavna za pripravo, kot si mislimo.
Sestavine
- 1,5 kg mletega mesa- mešanega
- 150 g belega kruha
- 1 dcl mleka
- 1 jajce
- 50 g prekajene slanine
- 1 velika čebula
- 1 žlica olja
- 1 žlica peteršilja
- malo timijana
- lovorjev list
- muškatni orešček
- 2 žlici moke
- sol
- poper
Postopek
1Mesu dodamo kruh, ki smo ga namočili v mleku, in ga prej dobro ožamemo. Dodamo tudi jajce, na male kocke narezano slanino, prepraženo čebulo, sesekljani peteršilj, moko, zdrobljene začimbe, poper in sol ter vse skupaj pregnetemo.
2Iz mase oblikujemo štruco, ki jo damo v pomaščen pekač. V pekaču štruco polijemo z vročo maščobo in jo začnemo pečti.
3Štruco pečemo pri 200 stopinjah, približno 90 minut, in jo vmes večkrat prelijemo z lastnim sokom.