Ste ljubitelji mesa? Jagnječje stegno z zelišči in dimljeno panceto je prava poslastica za vse gurmane.
Sestavine
- 1 jagnječje stegno (približno 2 kg)
- 85 g dimljene pancete
- 1 pest svežega žajblja
- 1 pest svežega rožmarina
- 1 strok česna
- 1 limona
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica soli
- 1 žlica popra
Postopek
1Pečico segrejemo na 220 stopinj. Na stegnu naredimo več zarez ob kosti, kamor vstavimo začimbe.
2Žajbljeve liste natrgamo, česen olupimo in nasekljamo. Liste rožmarina grobo nasekljamo. Zdrobimo polovico žajblja s česnom in soljo. Ko je zmečkano, dodamo limonin sok, 2 žlici olja, drugo polovico žajblja in rožmarin.
3Mešanico začimb damo v vse zareze. V zareze damo tudi narezano panceto za okus.
4Segret pekač naoljimo, dodamo stegno in vsakih 30 minut obračamo. Pečemo približno uro in pol. Meso pustimo počivati 15 minut pred serviranjem.