Goveji zrezki s porom

Znam svetuje

Za pripravo teh zrezkov je resda potrebno nekaj ฤasa, je pa sam postopek zelo enostaven.

Sestavine

  • 4 goveji zrezki โ€“ stegno
  • 1 dl oljฤnega olja
  • 2 velika pora โ€“ beli del
  • 2 stroka ฤesna
  • ลกopek peterลกilja
  • 1 dl rdeฤega vina
  • 0,5 l juลกne osnove
  • 1 ลพlica gorฤice
  • 1 feferon ali polovica rdeฤe paprike
  • sol in poper

Postopek

1En dan prej goveje zrezke operemo, malo potolฤemo, osuลกimo z papirnato brisaฤo in jih dobro namoฤimo v oljฤno olje, damo v manjลกo posodo, zalijemo s preostalim oljem, pokrijemo in pustimo ฤez noฤ v hladilniku.

2Naslednji dan vzamemo ponev in jo segrejemo, dodamo olje z zrezkov. Zrezke malo posolimo in namaลพemo z gorฤico. Na vroฤem olju jih z obeh strani na hitro opeฤemo.

3Medtem oฤistimo in nareลพemo por. Popeฤene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo por, malo ga posolimo, popopramo in duลกimo, dokler ne povre vsa tekoฤina, ki jo spusti. Dodamo ลกe nasekljan ฤesen, peterลกilj, nasekljan feferon (ฤe ne marate pikantnega, zamenjajte feferon z rdeฤo papriko). Praลพimo samo toliko ฤasa, da ฤesen zadiลกi.

4Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdeฤim vinom in vroฤo juลกno osnovo, malo zmanjลกamo ogenj in pokrito duลกimo, dokler niso zrezki mehki, kar traja vsaj uro in pol. Po potrebi zalivamo z juลกno osnovo. Postreลพemo z belim riลพem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite