Za pripravo teh zrezkov je resda potrebno nekaj ฤasa, je pa sam postopek zelo enostaven.
Sestavine
- 4 goveji zrezki โ stegno
- 1 dl oljฤnega olja
- 2 velika pora โ beli del
- 2 stroka ฤesna
- ลกopek peterลกilja
- 1 dl rdeฤega vina
- 0,5 l juลกne osnove
- 1 ลพlica gorฤice
- 1 feferon ali polovica rdeฤe paprike
- sol in poper
Postopek
1En dan prej goveje zrezke operemo, malo potolฤemo, osuลกimo z papirnato brisaฤo in jih dobro namoฤimo v oljฤno olje, damo v manjลกo posodo, zalijemo s preostalim oljem, pokrijemo in pustimo ฤez noฤ v hladilniku.
2Naslednji dan vzamemo ponev in jo segrejemo, dodamo olje z zrezkov. Zrezke malo posolimo in namaลพemo z gorฤico. Na vroฤem olju jih z obeh strani na hitro opeฤemo.
3Medtem oฤistimo in nareลพemo por. Popeฤene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo por, malo ga posolimo, popopramo in duลกimo, dokler ne povre vsa tekoฤina, ki jo spusti. Dodamo ลกe nasekljan ฤesen, peterลกilj, nasekljan feferon (ฤe ne marate pikantnega, zamenjajte feferon z rdeฤo papriko). Praลพimo samo toliko ฤasa, da ฤesen zadiลกi.
4Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdeฤim vinom in vroฤo juลกno osnovo, malo zmanjลกamo ogenj in pokrito duลกimo, dokler niso zrezki mehki, kar traja vsaj uro in pol. Po potrebi zalivamo z juลกno osnovo. Postreลพemo z belim riลพem.