Zagotovo je dunajski zrezek s teletino ali po nemลกko Wiener Schnitzel ena najbolj znanih jedi avstrijske kuhinje. To je tanek teleฤji zrezek, paniran in ocvrt v maลกฤobi. Seveda lahko namesto teletine izberemo tudi drugo vrsto mesa, pomembno je, da je lepo panirano in ocvrto na srednjem ognju, da ostane mehko.
Sestavine za dunajski zrezek s teletino
- 600 g teletine
- 3 jajca
- moka
- sol
- poper
- drobtine
- maลกฤoba za cvrenje
Postopek
1Zrezke potolฤemo, posolimo in popopramo. Poreลพemo jim tudi ลพilice.
2Zrezke povaljamo v moki, v razลพvrkljanih in rahlo osoljenih jajcih ter ลกe v drobtinah.
3Ponev segrejemo, jo napolnimo z oljem in zrezke na srednjem ognju ocvremo na obeh straneh, da so zlato-rjavi. Odloลพimo jih v posodo, obloลพeno s papirnatimi brisaฤkami, ki popivnajo viลกek olja. Postreลพemo jih s kuhanim ali pire krompirjem.