Zagotovo je dunajski zrezek s teletino ali po nemško Wiener Schnitzel ena najbolj znanih jedi avstrijske kuhinje. To je tanek telečji zrezek, paniran in ocvrt v maščobi. Seveda lahko namesto teletine izberemo tudi drugo vrsto mesa, pomembno je, da je lepo panirano in ocvrto na srednjem ognju, da ostane mehko.
Sestavine za dunajski zrezek s teletino
- 600 g teletine
- 3 jajca
- moka
- sol
- poper
- drobtine
- maščoba za cvrenje
Postopek
1Zrezke potolčemo, posolimo in popopramo. Porežemo jim tudi žilice.
2Zrezke povaljamo v moki, v razžvrkljanih in rahlo osoljenih jajcih ter še v drobtinah.
3Ponev segrejemo, jo napolnimo z oljem in zrezke na srednjem ognju ocvremo na obeh straneh, da so zlato-rjavi. Odložimo jih v posodo, obloženo s papirnatimi brisačkami, ki popivnajo višek olja. Postrežemo jih s kuhanim ali pire krompirjem.