Skrivnost dobrih govejih zrezkov v naravni omaki je vsekakor dobro meso in pa dovolj časa za njihovo pripravo.
Sestavine
- 500 g govejega stegna narezanega na manjše zrezke
- 2 žlici oljčnega olja
- 50 g masla
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- šopek peteršilja
- 1 dl belega vina
- 0,5 l jušne osnove
- 1 žlička svežega koprca
- vejica rožmarina
- 2 žlici kisle smetane
- sol in poper
Postopek
1Goveje zrezke malo potolčemo, posolimo in popopramo in jih na vročem oljčnem olju na hitro popečemo z obeh strani.
2Medtem drobno nasekljamo čebulo, nasekljamo česen in peteršilj. Popečene zrezke vzamemo iz ponve in jih shranimo na toplem. Na isto olje damo najprej maslo, ko se razpusti pa še čebulo, malo jo posolimo in čebulo dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spusti.
3Dodamo še nasekljan česen, peteršilj in vse začimbe, pražimo samo toliko časa, da česen zadiši.
4Zrezke damo nazaj v ponev, skupaj s tekočino, ki so jo spustili, zalijemo z belim vinom in na močnem ognju pustimo nekaj minut, da povre polovica tekočine.
5Zalijemo z vročo jušno osnovo, zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo, dokler niso zrezki mehki. Vmes po potrebi zalivamo z jušno osnovo. Po uri in pol bi morali biti zrezki mehki. Vmešamo še dve žlici kisle smetane, pustimo da zavre, potresemo s svežim koprcem in postrežemo.