Dunajski zrezek s teletino

Znam svetuje

Zagotovo je dunajski zrezek s teletino ali po nemško Wiener Schnitzel ena najbolj znanih jedi avstrijske kuhinje. To je tanek telečji zrezek, paniran in ocvrt v maščobi. Seveda lahko namesto teletine izberemo tudi drugo vrsto mesa, pomembno je, da je lepo panirano in ocvrto na srednjem ognju, da ostane mehko.

Sestavine za dunajski zrezek s teletino

  • 600 g teletine
  • 3 jajca
  • moka
  • sol
  • poper
  • drobtine
  • maščoba za cvrenje

Postopek

1Zrezke potolčemo, posolimo in popopramo. Porežemo jim tudi žilice.

2Zrezke povaljamo v moki, v razžvrkljanih in rahlo osoljenih jajcih ter še v drobtinah.

3Ponev segrejemo, jo napolnimo z oljem in zrezke na srednjem ognju ocvremo na obeh straneh, da so zlato-rjavi. Odložimo jih v posodo, obloženo s papirnatimi brisačkami, ki popivnajo višek olja. Postrežemo jih s kuhanim ali pire krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite