Če iščete svežo in inovativno alternativo klasičnemu kruhu, je rižev kruh brez glutena prava izbira za vas. Ta recept ponuja edinstveno rešitev za vse, ki se izogibajo glutenom ali preprosto iščejo nekaj novega in okusnega.
Sestavine za rižev kruh brez glutena (moke)
- 600g riža tipa Basmati
- 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja
- 7 g suhega pivskega kvasa
- 310 g mlačne vode
- 1 žlička soli
Postopek
1Riž damo namakati v vodo za približno 2 uri.
2Nato vodo odlijemo in riž damo v mikser. Rižu dodamo 4 žlice ekstra deviškega olivnega olja, kvas in 310 g mlačne vode. Sestavine miksamo 3 minute dokler ne nastane gladka in tekoča zmes. Dodamo 1 žličko soli in miksamo še 1 minuto.
3Zmes zlijemo v pekač za peko kruha primerne velikosti. Zmes naj vzhaja na toplem 3-4 ure, nakar je pripravljena za peko.
4Pečica naj bo predhodno segreta na 190 ° Celzija, kruh pa naj se peče približno 35 minut.
Nasvet
Pečeni kruh lahko narežemo na rezine, ga rahlo popečemo na vroči plošči ali v ponvi. Rezine pokapamo z 1 žlico ekstra deviskim oljem, po površini dodamo malo soli in rahlo potresemo origano na vrh. Enostavno in zelo okusno.