Kruh s sušenim paradižnikom

Znam svetuje

Mehek in dišeč kruh, ki smo mu dodali sušene paradižnike. Po našem receptu jih lahko posušite tudi sami.

Sestavine za kruh s sušenim paradižnikom

  • 250 g bele moke
  • 250 g polnozrnate moke
  • 300 ml mlačne vode
  • 1/2 kocke kvasa
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 15 sušenih paradižnikov
  • suha bazilika

Postopek

1V mlačno vodo damo sladkor, vanjo nadrobimo kvas, premešamo in pustimo 10 minut. Sušene paradižnike narežemo na trakce.

2V skledo presejemo obe moki, jima vmešamo sol in prilijemo vodo s kvasom. Dodamo oljčno olje in zgnetemo v lepo, gladko testo. Položimo ga v skledo, pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja na dvojno količino (približno 1 uro).

3Pekač, v katerem bomo pekli kruh, premažemo z oljčnim oljem. Vzhajano testo na hitro premesimo in prestavimo v pekač. Pokrijemo s krpo in ponovno vzhajamo na dvojno količino.

4Pečico segrejemo na 210°C. Kruh pred peko posujemo s sušeno baziliko in ga pečemo 40 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite