Hrustljav kruh, polnjen s sirom in z zelišči

Znam svetuje

So se vam napovedali gostje, pa morate nekaj na hitro pripraviti? Tale ideja za hrustljavo zapečen hlebec kruha, ki ga napolnimo s sirom in zeliščnim maslom, je res kreativna, enostavna in okusna.

Sestavine

  • 1 hlebec kruha
  • 400 g sira
  • 150 g mehkega masla
  • 5 strokov strtega česna
  • 100 g narezanih listov mlade čebule
  • 2 veliko žlici sveže nasekljane bazilike
  • 1 žlička soli

Postopek

1Najprej narežemo hlebec. Sprva ga režemo na 1,5 cm debele rezine, vendar ne do konca. Dno hlebca pustimo cel, da nam hlebček ne razpade. Nato narežemo še v obratni smeri, da dobimo enakomerne kvadrate in prav tako ne režemo do konca.

2Sir narežemo na tanke rezine, široke toliko, kot je visok naš hlebček. Potisnemo jih v zareze do dna hlebčka. Porazdelimo ga čim bolj enakomerno čez celoten kruh.

3V skledi zmešamo maslo, česen, mlado čebulo, baziliko in sol. Zeliščno maslo prav tako enakomerno nadevamo v zareze.

4Pečico predgrejemo na 200°C, hlebček pokrijemo z alu folijo in ga potisnemo v pečico. Pečemo 20 minut.

5Vzamemo ga iz pečice, odkrijemo in povišamo temperaturo na 250°C. Pečemo še 15 minut, oziroma dokler se po vrhu hrustljavo ne zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite