Štajerska kisla juha

Znam svetuje

Ko nam bo te dni zmanjkovalo moči, imejmo pripravljene nekaj štajerske kisle juhe.

Sestavine

  • 1 kg svinjskih nogic (ali svinjski uhlji, pleče ali vrat)
  • jušna zelenjava (korenček, peteršilj, zelena, čebula)
  • poper v zrnu
  • sol
  • timijan
  • majaron

Priprava

1Oprane svinjske nogice damo v velik lonec in prilijemo 4 l hladne vode. Dodamo jušno zelenjavo in začimbe.

2Kuhamo počasi in na majhnem ognju, da se sestavine res zmehčajo in povežejo. To traja približno 2 uri.

3Na koncu iz maščobe in moke naredimo še podmet. V ponvi in na zmernem ognju razpustimo 1 žlico svinjske masti. Ko se mast stopi, dodamo še 2 žlici moke. Mešamo, da se nam ne prismodi. Ko se moka zlato obarva, podmet dodamo juhi. Kuhamo še 5 minut.

4Ko kuhani juhi na koncu dodamo šilce katerega koli kisa, običajno pa vinskega, bo juha postala tudi kisla.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite