Paradižnikova juha z jajcem je kombinacija okusov, ki vam bo še dolgo ostala v spominu. Stepeno jajce namreč ob koncu kuhe vlijemo v paradižnikovo juho ter dobimo krepak, slasten obrok.
Sestavine
- 3 paradižniki
- 1 jajce
- 1 čebula
- 1 l piščančje juhe
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica svetle sojine omake
- 2 žlički sezamovega olja
Postopek
1Čebulo olupimo in drobno narežemo, paradižnike potopimo v vročo vodo. Nato jih olupimo, jim odstranimo seme in jih narežemo na kocke.
2V loncu zavremo juho, sladkor in sojino omako Dodamo paradižnik, zavremo in na zmernem ognju kuhamo 5 minut. Dodamo čebulo in kuhamo pol ure.
3Jajce v drugi posodi stepemo s sezamovim oljem v tekočo maso, ki jo v tankem curku med mešanjem z vilicami vlivamo v juho. Lonec odsranimo z ognja in nalijemo v krožnike.