Paradižnikova juha z jajcem

Znam svetuje

Paradižnikova juha z jajcem je kombinacija okusov, ki vam bo še dolgo ostala v spominu. Stepeno jajce namreč ob koncu kuhe vlijemo v paradižnikovo juho ter dobimo krepak, slasten obrok.

Sestavine

  • 3 paradižniki
  • 1 jajce
  • 1 čebula
  • 1 l piščančje juhe
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica svetle sojine omake
  • 2 žlički sezamovega olja

Postopek

1Čebulo olupimo in drobno narežemo, paradižnike potopimo v vročo vodo. Nato jih olupimo, jim odstranimo seme in jih narežemo na kocke.

2V loncu zavremo juho, sladkor in sojino omako Dodamo paradižnik, zavremo in na zmernem ognju kuhamo 5 minut. Dodamo čebulo in kuhamo pol ure.

3Jajce v drugi posodi stepemo s sezamovim oljem v tekočo maso, ki jo v tankem curku med mešanjem z vilicami vlivamo v juho. Lonec odsranimo z ognja in nalijemo v krožnike.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite