Juha iz rdeče leče

Znam svetuje

Ko se moramo okrepčati.

Sestavine

  • 200 g rdeče leče
  • korenček
  • čebula
  • 1/2 žličke cele kumine
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/2 žličke mletega koriandra
  • mešanica začimb po okusu
  • 1/2 žličke kurkume
  • malo stebelne zelene
  • 4 stroki česna
  • sol
  • 2 žlici kokosovega olja

Postopek

1Korenček olupimo in narežemo na kockice. Čebulo drobno nasekljamo. Stebelno zeleno prav tako nasekljamo, prihranimo le najlepše, mlade lističe.

2V kozici segrejemo olje in na njem najprej popražimo cela semena kumine. Dodamo čebulo, korenček, zeleno, pražimo eno minuto, dodamo še rdečo lečo in mešamo pri srednji temperaturi, da se odprejo zrnca in bo juha tako bolj kremna. Med praženjem lečo začinimo s kumino, koriandrom, kurkumo in solimo.

3Juho izboljša tudi mešanica začimb, na primer garam masala ali kari, lahko tudi začimbe za zelenjavno juho. Zalijemo z vodo, da je vse pokrito, in kuhamo vsaj pol ure, da leča skoraj čisto razpade.

4Preden juho postrežemo, potresemo s prihranjenimi najlepšimi lističi zelene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite