Juha iz kopriv

Znam svetuje

Ko pomislimo na koprive, se gotovo najprej spomnimo na nadleลพno koprivnico, ki jo pustijo na koลพi, ฤe se jih dotaknemo. Spremenite mnenje o tej zdravilni rastlini, jo naberite in iz nje pripravite okusen obed!

Nabiranje in blanลกiranje

Seveda njihovo nabiranje zahteva nekaj znanja in previdnosti. Nabiramo jih na neonesnaลพenih obmoฤjih, pri opravilu pa so obvezni dolgi rokavi in rokavice.
Koprive najprej potopimo v hladno vodo in dobro operemo, da se znebimo prahu. Medtem zavremo osoljeno vodo, jih minuto ali dve v njej blanลกiramo, nato pa jih ponovno stresemo v hladno vodo. Le tako nas med pripravo ne bodo opekle.

Sestavine za juho iz kopriv

  • 500 g kopriv
  • 1 ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • ลพlica masla
  • 7 dl zelenjavne juลกne osnove
  • sladka smetana
  • sol in poper

Priprava

1V ponvi razpustimo maslo in na njem prepraลพimo nasekljano ฤebulo. Ko postekleni, ji dodamo ฤesen in praลพimo, dokler ne zadiลกi. Nato dodamo koprive, ki smo jih pred tem blanลกirali, in vse skupaj duลกimo pribliลพno deset minut, prilijemo juลกno osnovo ter kuhamo ลกe deset minut.

2Na koncu sestavine zmeลกamo s paliฤnim meลกalnikom ter dodamo sladko smetano, sol in poper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite