Odlična jogurtova juha iz redkvic in kumare, ki nas ohladi. Redkvice ji dodajo malo pikantnosti, kumara pa sladkost, kar je kombinacija, ki se v blagem jogurtu še posebej lepo ujema.
Sestavine
- 1 šopek redkvic
- 1 kumara
- 2 lončka tekočega jogurta
- 1 lonček kisle smetane
- 2 žlici vinskega kisa
- 2 žlički olja
- sol
- sveže mlet poper
- ščep sladkorja
Postopek
1Redkvice očistimo, jih operemo in narežemo na tanke kolobarje. Kumaro dobro operemo in jo prav tako narežemo na tanke kolobarje. Lahko jo tudi naribamo.
2Jogurt stepemo s kislo smetano in kisom, dodamo olje, sol in sladkor ter mešanico prelijemo po redkvicah in kumari.
3Premešamo, juho začinimo s soljo in poprom in jo za 30 minut postavimo v hladilnik. Zraven postrežemo svežo bageto.
Nasvet
1Jogurtova juha iz redkvic in kumare je odlična poletna osvežitev.