Gobovi jušni cmoki

Znam svetuje

Gobovi jušni cmoki so odlična popestritev oziroma izboljšava juhe. Uporabimo jih lahko v domači ali kupljeni juhi. Juha je lahko pripravljena samo s cmoki ali pa ji dodamo tudi druge sestavine (korenje, leča, ajda …)

Sestavine

  • 4 srednji jurčki
  • jajce
  • 3-4 žlice drobtin
  • pol čebule
  • 4 žlice parmezana
  • majaron in šetraj
  • maslo
  • sol in poper

Postopek

1Na maslu najprej popražimo nasekljano čebulo in nato na tanke lističe narezane gobe. Pražimo jih približno 15 minut, zatem jih odstavimo, dodamo začimbe ter solimo in popramo po okusu. Vse skupaj dobro pretlačimo z vilico ali, še bolje, s paličnim mešalnikom.

2Zmletim sestavinam dodamo jajce, drobtine, parmezan in jih dobro zmešamo. Nastati mora dokaj čvrsta zmes. Če ni dovolj čvrsta, dodamo malce drobtin.

3Z mokro žličko in mokrimi rokami oblikujemo manjše cmoke. Veliki naj bodo približno kot orehi. V vreli juhi jih je potrebno kuhati toliko časa, da priplavajo na vrh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite