Francoska čebulna juha z belim kruhom in parmezanom je juha, ki ogreje dušo in telo.
Sestavine
- 60 g masla
- 1 kg rumene čebule
- 1,25 l telečje jušne osnove
- sol
- poper
- srednje velik beli kruh
- 175 g parmezana
- 30 g masla sobne temperature (za konec)
Postopek
1V loncu segrejemo 60 g masla in prepražimo čebulo, ki jo narežemo na tanke rezine. Čebulo dušimo 15-20 minut, da postane lepo rjava. Dodamo osnovo, sol in poper. Juho pustimo kuhati še 15 minut. Po potrebi jo še solimo in popramo.
2Segrejemo pečico na 150 stopinj in popečemo kruh, da se posuši in rahlo obarva rjavo. To traja približno 15 minut. Juho pogrejemo.
3V vsako skodelico, ki jo prej pogrejemo, damo 2-3 rezine popečenega kruha. Zalijemo z vročo juho. Potresemo s parmezanom in potresemo še maslo. Pečemo do zlato-rjavega. Takoj ponudimo.