Enolončnica po Anitino

Znam svetuje

Odlična jed na žlico.

Sestavine

  • 4 piščančje prsi s kožo in kostmi
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 stroka strtega česna
  • 1 žlička mlete kumine
  • 2 žlički mlete kurkume
  • 1/2 žličke zdrobljenih koriandrovih listov
  • sok 1 limone
  • 1 pločevinka čičerike
  • 12 izkoščičenih oljk
  • sol
  • poper

Postopek

1V globoki posodi segrejemo dve žlici olja in na obeh straneh porjavimo kose piščanca. Nato jih poberemo iz posode in segrejemo preostalo olje. Na njem dve minuti pražimo čebulo in česen, da se zmehčata, vendar ne porjavita.

2Primešamo kumino, kurkumo, koriander in kardamom. Vse skupaj na nizki temperaturi pražimo eno minuto.

3Primešamo vodo, limonin sok in čičeriko, ki smo jo odcedili in splaknili. Zavremo, znižamo temperaturo, pokrijemo in kuhamo 40 do 50 minut, da se piščanec zmehča. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo oljke. Popramo in solimo tik preden ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite