ลฝe ime “pecivo lene gospodinje” nam pove, da je to pecivo enostavno za pripravo, ne zahteva pretiranega truda ali strokovnega znanja v kuhinji, prav tako nas na ย prijeten naฤin za spodbudi k peki in ustvarjanju okusnih sladic brez obฤutka pritiska ali stresa.
Pecivo je namenjeno tistim, ki ลพelijo uลพivati v okusni sladici, ne da bi se preveฤ muฤili z zapletenimi postopki priprave.
Sestavine za pecivo lene gospodinje z jabolki
- 1 lonฤek navadnega jogurta
- 2 jogurtova lonฤka moke
- 3/4 jogurtovega lonฤka sladkorja
- 1/2 jogurtovega lonฤka olja
- 1 pecilni praลกek
- 3 jajca
- ลกฤepec soli
- 2 veฤji jabolki
- sok dveh limon
- 1 vaniljev sladkor
- 1 ลพiฤka cimeta
Postopek
1Najprej vklopimo peฤico in jo segrejemo na 180ยฐC. Pekaฤ namastimo z oljem in rahlo potresemo z moko.
2Jabolka olupimo, jim odstranimo peลกฤiลกฤa in nareลพemo na tanke listiฤe. Limone oลพamemo, jim dodamo ลพlico sladkorja in prelijemo ฤez jabolka.
3V skledo damo najprej jajca, vaniljev sladkor in sladkor. Stepamo toliko ฤasa, da se sladkor stopi in zmes postane svetlejลกe barve in nekoliko puhasta.
4Vmeลกamo jogurt in olje, sol, nato pa postopoma dodajamo moko s pecilnim praลกkom.
5Po vrh nadevamo jabolka in prelijemo s sokom, ki se je nabral na dnu. Potresemo s cimetom.
6Maso zlijemo v pripravljen pekaฤ in ga postavimo v segreto peฤico na srednjo reลกetko.
7Peฤemo 40 do 45 minut, preverimo z zobotrebcem, ฤe je pecivo peฤeno.
8Malo ga ohladimo in postreลพemo ลกe mlaฤnega. ฤe imamo radi bolj sladko pecivo, ga posujemo s sladkorjem v prahu.