Pecivo lene gospodinje z jabolki

Znam svetuje

ลฝe ime “pecivo lene gospodinje” nam pove, da je to pecivo enostavno za pripravo, ne zahteva pretiranega truda ali strokovnega znanja v kuhinji, prav tako nas na ย prijeten naฤin za spodbudi k peki in ustvarjanju okusnih sladic brez obฤutka pritiska ali stresa.

Pecivo je namenjeno tistim, ki ลพelijo uลพivati v okusni sladici, ne da bi se preveฤ muฤili z zapletenimi postopki priprave.

Sestavine za pecivo lene gospodinje z jabolki

  • 1 lonฤek navadnega jogurta
  • 2 jogurtova lonฤka moke
  • 3/4  jogurtovega lonฤka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lonฤka olja
  • 1 pecilni praลกek
  • 3 jajca
  • ลกฤepec soli
  • 2 veฤji jabolki
  • sok dveh limon
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 ลพiฤka cimeta

Postopek

1Najprej vklopimo peฤico in jo segrejemo na 180ยฐC. Pekaฤ namastimo z oljem in rahlo potresemo z moko.

2Jabolka olupimo, jim odstranimo peลกฤiลกฤa in nareลพemo na tanke listiฤe. Limone oลพamemo, jim dodamo ลพlico sladkorja in prelijemo ฤez jabolka.

3V skledo damo najprej jajca, vaniljev sladkor in sladkor. Stepamo toliko ฤasa, da se sladkor stopi in zmes postane svetlejลกe barve in nekoliko puhasta.

4Vmeลกamo jogurt in olje, sol, nato pa postopoma dodajamo moko s pecilnim praลกkom.

5Po vrh nadevamo jabolka in prelijemo s sokom, ki se je nabral na dnu. Potresemo s cimetom.

6Maso zlijemo v pripravljen pekaฤ in ga postavimo v segreto peฤico na srednjo reลกetko.

7Peฤemo 40 do 45 minut, preverimo z zobotrebcem, ฤe je pecivo peฤeno.

8Malo ga ohladimo in postreลพemo ลกe mlaฤnega. ฤŒe imamo radi bolj sladko pecivo, ga  posujemo s sladkorjem v prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite