Mongolska govedina

Znam svetuje

Mongolska govedina je enostavna za pripravo in ponuja slastno kombinacijo slanih in sladkih okusov. Zaฤnemo s soฤnim govejim mesom, narezanim na tanke trakove, ki se nato marinira v meลกanici sojine omake, ostrigove omake, riลพevega kisa, ฤesna in rjavega sladkorja. Marinada ne samo oplemeniti okus mesa, ampak ga tudi neลพno zmehฤa, kar zagotavlja izjemno soฤnost in neustavljivo mehkobo.

Nato govedino popeฤemo na vroฤem olju, da se lepo zapeฤe in dobi hrustljavo skorjo. Dodamo narezano zelenjavo, kot so paprika, ฤebula in korenje, ki dodajo sveลพino, barvitost ter ravnovesje k jedi. Konฤni dotik pa je dodatek sveลพih zeliลกฤ, kot sta koriander ali peterลกilj, ki jedu dodajo osveลพujoฤo noto. Mongolska govedina se postreลพe z duลกenim riลพem ali rezanci, ki absorbirajo vse okuse in ustvarijo popolno kombinacijo.

Sestavine za mongolsko govedino

  • 500 g govejega mesa (najbolje je uporabiti goveje zrezke)
  • 2 ลพlici sojine omake
  • 2 ลพlici ostrigove omake
  • 2 ลพlici rjavega sladkorja
  • 2 ลพlici riลพevega kisa
  • 3 stroke ฤesna, sesekljani
  • 1 ฤebula, narezana na rezine
  • 2 korenฤka, narezana na tanke trakove
  • 1 rdeฤa paprika, narezana na trakove
  • 4 ลพlice rastlinskega olja
  • sol po okusu
  • sveลพe sesekljan peterลกilj ali koriander za garniranje

Postopek

1Goveje meso nareลพite na tanke trakove, nasprotno od vlaken mesa. V majhni posodi zmeลกajte sojino omako, ostrigovo omako, rjavi sladkor, riลพev kis in sesekljan ฤesen, da dobite omako.

2V veliki ponvi ali woku segrejte 2 ลพlici rastlinskega olja na visoki temperaturi. Dodajte narezano goveje meso v vroฤo ponev in ga praลพite 2-3 minute, dokler meso ne postane rjavo. Odstranite meso iz ponve in ga postavite na kroลพnik.

3V isti ponvi segrejte preostali 2 ลพlici rastlinskega olja. Dodajte narezano ฤebulo, korenฤek in rdeฤo papriko v ponev ter praลพite 3-4 minute, dokler zelenjava ne postane mehka.

4Vrnite meso v ponev in prelijte z omako, ki ste jo pripravili prej. Dobro premeลกajte, da se meso in zelenjava enakomerno prepojijo z omako. Kuhajte ลกe 2-3 minute, da se omaka zgosti in meso dokonฤno skuhano.

5Po potrebi dodajte sol po okusu.

6Postrezite mongolsko govedino na kroลพniku in jo posujte s sveลพe sesekljanim peterลกiljem ali koriandrom za dodaten okus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite