Zelenjavne jedi
Polnjeni jajčevci
Jajčevce napolnimo s skuto in zelišči, potresemo s parmezanom in odlično kosilo je na mizi. Sestavine 4 večji jajčevci500 g skute3 jajca3 šalotke5 strokov česna4 žlice...
Priloge
Jogurtova omaka
Jogurtova omaka nam lahko enostavno popestri veliko jedi. Pripravljena s skrbno izbranimi sestavinami, naša omaka združuje bogat in kremast okus jogurta z osvežilno noto...
Kruh in testo
Fokača z bučkami in čebulo
Fokača ali v izvirniku focaccia je mehko in puhasto kvašeno testo, premazano z dobrim, po možnosti domačim oljčnim oljem in potreseno samo z grobo...
Morske jedi / ribe
Losos iz pečice z zeliščno skorjico
Okusno nedeljsko kosilo ali božična večerja. Poleg lososa lahko postrežemo krompir, na malo drugačen način in zelenjavo. Sestavine Losos 4 kosi lososa po 150 do 200 g2...
Priloge
Mlad krompir z zelišči
Res eden boljših načinov priprave mladega krompirja, poigrajte se z začimbami. Ta krompir je tako dober, da ga največkrat jemo samo s skledo sveže...
Zelišča in začimbe
Navadna zvezdica ali kurja črevca
Alenka -
Na kurja črevca gledamo kot na plevel, pa to sploh niso. Je ena prvih svežih zelenih vitaminskih bomb, ki pred pomladjo vabijo k sebi....
Morske jedi / ribe
Aromatične sardele na žaru
Sardele so bogastvo iz našega morja z zdravimi omega 3 maščobami, ki bi jih vsekakor morali pogosto jesti. Vsebujejo manj živega srebra kot bele...