Pri nas je žajbelj (Salvia officinalis) že v polnem razcvetu, polja čudovitih vijoličnih barv so polna koristnih žužek in čebel, ki oprašujejo cvetove in...
Okusen prigrizek, ki je priljubljen predvsem v sosednji Italiji.
Sestavine
30 žajbljevih lističev30 g mehke bele moke20 g riževe moke40 g koruznega škroba1 jajce100 ml piva...
Pri zdravljenju suhega kašlja in obolelega grla se pogosto zatekamo k naravnim rešitvam, ki so preverjene skozi čas. Eden izmed takšnih dragocenih receptov, ki...
Njoki so izjemno priljubljena priloga v (predvsem) italijanski kuhinji. Pripravljamo jih iz krompirja, vendar jim lahko dodajamo različne dodatke od kostanjev, špinače, špargljev in...
Božanska kombinacija okusov.
400 g moke4 jajcažlička soli2 žlici olja (po želji)7,5 g maslašopek svežega žajblja
1Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. V...
Sardele so priljubljene morske ribe, ki jih lahko pripravimo na več načinov, poskusite ta recept, enostavno in hitro do okusnega kosila.
Sestavine
1 kg svežih sardel2...
Žajbljev liker z limono je zaradi znanih zdravilnih učinkovin, zelo priljubljen med nami. Vendar velja opozorilo, da žajbljevi listi vsebujejo tujon, to je rahlo...