Kruh in testo
Bosansko vlečeno testo
Bosansko vlečeno testo sodi po sestavinah med najpreprostejše vrste testa, po pripravi je pa precej zahtevno. Naredimo ga iz moke, iz moke, olja, vode, soli in...
Zelenjavne jedi
Špinačni štruklji
Špinačni štruklji so okusni in zdravi zvitki z nežnim testom in bogatim nadevom ter različica priljubljenih štrukljev, ki se ponaša s tradicijo in izvrstnim...
Mesne jedi
Mesni zavitek
Najboljši je doma narejen mesni zavitek, lahko mu rečemo tudi mesni burek. Zanj potrebujemo zgolj vlečeno testo in mleto meso, ko pa testo še...
Kruh in testo
Domače vlečeno testo
Domače vlečeno testo je preprosta umetnost, pri kateri potrebujete le toplo kuhinjo, voljne roke in gladko površino. Vlečeno testo (italijansko: pasta sfoglia, francosko: pâte...
Sladice in sadje
Skutin zavitek
Sočen skutin zavitek s kislo smetano je poln svežega okusa in nežne teksture. Hrustljavo testo je nadevano z bogato kremasto skuto, ki se mehko...
Kruh in testo
Vlečeno testo (za štrudelj)
Julijana -
Vlečeno testo je primerno za vse vrste zavitkov oziroma štrudljev in tudi za razne žepke, ki jih napolnimo s priljubljenim polnilom. Sestavine 450 g gladke...
Kruh in testo
Testo za burek
Testo za burek je zelo enostavno za pripravo, saj je narejeno iz nekaj osnovnih sestavin, le pri njegovi izdelavi potrebujemo nekaj spretnosti. Testo za...
Sladice in sadje
Brusnični štrudelj
Sladko kisli štrudelj, narejen iz brusnic in skute, pa to res ne more biti nič manj kot odlično. Sestavine Vlečeno testo (recept najdete pod zavihkom kruh...
Sladice in sadje
Skutini štruklji
Kuhani skutini štruklji so posebnost naše kuhinje. Lahko jih jemo z mesom kot prilogo, potresemo z drobtinicami, sladkamo ... Vedno so dobri. Sestavine Testo 250 g moke1...
Sladice in sadje
Češnjev štrudelj
Štrudelj je nekakšna klasika med sladicami, pripravljamo ga z različnimi nadevi in na sto različnih načinov. Ko zorijo češnje, je pa pri nas večkrat...