Med najbolj priljubljenimi vrstami jagodičevja so gotovo jagode, ki nas spomladi prve presenetijo s sladkimi plodovi. Jagoda sicer vsebuje veliko vode (kar 90 odstotkov),...
Naj vam ne mine dan, da ne bi užili kakija. Sadež namreč odlikujejo bogata vsebnost vitaminov in mineralov, visoka vsebnost prehranskih vlaknin in nizka...
Limona ni le zaradi vitamina C obvezna pri prehladih, ampak je od nekdaj tudi nepogrešljiv lepotni pripomoček.
Za lepo in gladko kožo je primerna maska...
Na našem jedilniku je šipek dokaj zanemarjen, pa čeprav je eno najstarejših znanih zdravil. Šele ko so raziskave pokazale, da vsebuje tri- do štirikrat...
Paprika je v kuhinji nepogrešljiva, pa naj bo sladka, pekoča ali dimljena. Njen okus in barva se spreminjata glede na temperaturo, kateri jo izpostavljamo,...
Žižola je drevo, ki izhaja iz severne Kitajske, poznamo tudi pod imenom žižula, navadni čičimak ali kitajski datelj, medtem ko se ponaša z znanstvenim...