DomovOZNAKETeletina

teletina

Telečji paprikaš

Telečji paprikaš je ena od odličnih različic te preproste, a nadvse okusne jedi. Paprikaš v originalu izvira iz Madžarske, ene največjih proizvajalk paprik na...

Dušena teletina

Dušena teletina je specialiteta, pri kateri ne moremo zgrešiti, saj je teletina lahko prebavljivo meso, tudi po kuhanjui ostane rožnata in postane tako mehka,...

Turli tava

Nekateri bi rekli: Ma qe dobro. Turli tava je tradicionalna turška jed, pravzaprav enolončnica, ki se pripravlja v glineni posodi ali tavi. Narejena je...

Golaž z njoki

Preprost golaž z njoki je jed, ki jo odlično skuhajo tudi ne najbolj vešči kuharji. Meso, narezano na manjše kocke, dušimo približno eno uro,...

Telečja pečenka z rdečo papriko

Ko je ravno prav pečena telečja pečenka z rdečo papriko na mizi, je čas za odlično kosilo. Telečja pečenka je priljubljena jed v mnogih...

Dunajski zrezek s teletino

Zagotovo je dunajski zrezek s teletino ali po nemško Wiener Schnitzel ena najbolj znanih jedi avstrijske kuhinje. To je tanek telečji zrezek, paniran in ocvrt...

Telečja obara s krompirjem

Odlična telečja obara s krompirjem je klasična jed, ki nas popelje nazaj v čas, ko so se kuhinje polnile z omamnimi vonjavami in srčno...

Telečja pečenka s karameliziranim korenčkom

Telečja pečenka s karameliziranim korenčkom je kosilo za prave sladokusce. Telečja pečenka s karameliziranim korenčkom in njen okus Telečja pečenka s karameliziranim korenčkom združuje nežen...

Dunajski zrezek

Specialiteta, rojena na Dunaju. Sestavine 4 telečji zrezkimoka2 jajci150 g drobtinlimonasololje Priprava 1Telečje zrezke operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Potolčemo jih z obeh strani ter začinimo s...

Telečja obara z ajdovimi žganci

Le kdo ne pozna klasične slovenske jedi. Sestavine Telečja obara 400 g telečjih reber2 velika korenčkagrah (iz pločevinke ali zmrznjen)1 čebula3 stroki česnašopek peteršilja2 lovorjeva listasolpoperšetrajpeteršiljzačimbe po...

Ne spreglejte