Mesne jedi
Svinjska pečenka z gorčico in zeljem po bavarsko
Kosilo s svinjsko pečenko in zeljem po bavarsko bo dobrodošla sprememba pri naši prehrani. Sestavine Svinjska pečenka 1 kg svinjske vratovine1 jedilna žlica gorčicesolpoper1/4 jedilne žlice paprike...
Mesne jedi
Ocvrti svinjski kotleti
Ko želimo združiti preprostost priprave s pravljico okusov, so ocvrti svinjski kotleti prava izbira. Te sočne poslastice, ki jih lahko tudi poimenujemo panirani svinjski...
Mesne jedi
Bujta repa
Primorci iz kisle repe kuhamo joto, Prekmurci pa bujto repo. Za obe velja, da sta še boljši naslednji dan, pogreti. Repa je povrtnina z...
Mesne jedi
Segedin golaž
Pozimi nam prijajo jedi iz kislega zelja ter so sarme in segedin golaž kar stalnici na naših mizah. Dobra stran obeh jedi je, da...
Mesne jedi
Pasulj brez moke
Odličen pasulj, narejen brez moke. Sestavine za pasulj brez moke 500 g suhega belega fižola 450 g prekajene svinjine (rebra, vršički, vrat..) 2 veliki čebuli peteršiljeva korenina steblo zelene 1 korenček 4...
Mesne jedi
Odojkovo stegno iz pečice
Za ljubitelje svinjine in vseh njenih okusov. Sestavine 1 odojkovo stegno (okoli 2 kg) sol poper 4 stroki česna 3 jedilne žlice medu 1 limona 3 jedilne žlice stopljenega masla Priprava 1Odojkovo stegno operemo,...
Mesne jedi
Ombolo v pivskem testu
Alenka -
Ombolo v pivskem testu je slasten prigrizek. Trakci ombola, namočeni v pivsko testo in popečeni v olju so kalorična bomba, ob kateri boste uživali....
Mesne jedi
Bograč
Bograč, kulinarični biser, ki nas popelje v srce tradicionalne madžarske kuhinje. Ta okusna jed je pravo kulinarično potovanje, ki združuje sočno meso, bogat paradižnikov...
Mesne jedi
Svinjska mrežna pečenka
Med slovenske klasike zagotovo sodi telečja ali svinjska pečenka, pripravljena za nedeljsko kosilo, in moramo priznati, da to ni slaba tradicija. Svinjska mrežna pečenka...
Mesne jedi
Ombolo v listnatem testu
Alenka -
Ombolo v listnatem testu je poslastica, ki se je ne bo nihče branil. Popečen ombolo vedno zavijemo vsaj v pršut ali slanino, da ohrani...