Paradižnikova mezga ali paradižnikova pasta je pravzaprav paradižnikov koncentrat, ki ga uporabljamo v različnih jedeh, juhah, omakah, polivkah za testenine in podobno. Lahko jo...
Osvežilna poletna solata.
Sestavine
4 paradižnike1/2 srednje velike čebule6 žlic ekstra deviškega olivnega olja4 žlice kisasolpoper
Postopek
1Paradižnike očistimo in narežemo na krhlje. Prav tako olupimo čebulo in...
Caponata je še ena značilna sicilijanska jed, sočna in okusna, mešanica ocvrte zelenjave, prepražene s sladkorjem in kisom, ki ji dajeta značilen sladko-kisel okus.
Sestavine
500...
Jajčevce v omaki pripravimo kot prilogo k mesu, lahko pa jo postrežemo tudi s polento, testeninami ali belim rižem.
Sestavine
2 jajčevca1 čebula4 stroki česna4 večji...
Na soncu posušeni paradižniki, vloženi v oljčnem olju z začimbami, ki jih imate radi, vam tudi sredi zime pričarajo okuse poletja. Postrežemo jih lahko z...
Če so nam paradižniki dobri, potem bo takšna tudi juha.
Sestavine za svežo paradižnikovo juho
700 g paradižnikov
1 čebula
1 strok česna
1 stebelna zelena, sesekljana
500 ml kokošje...
Sočna in lahka jed, ki jo bomo radi velikokrat skuhali.
Sestavine
2 kumarici5 paradižnikov1 lonček riža2 šalotki20 strokov česna1 korenček1 dobra suha klobasa ali tri...
Jed madžarskega izvora, ki je zelo priljubljena tudi pri nas in v kateri se s piščančjim mesom družijo paprike, paradižniki in jajca.
Sestavine
350 g piščančjih...
Jed madžarskega izvora, ki je zelo priljubljena tudi pri nas in v kateri se družijo paprike, paradižniki in jajca.
Sestavine
4 paprike
4 zreli paradižniki
4 jajca
2 mladi...