Ozimnica
Posušeni paradižniki v olju
Na soncu posušeni paradižniki, vloženi v oljčnem olju z začimbami, ki jih imate radi, vam tudi sredi zime pričarajo okuse poletja. Postrežemo jih lahko z...
Jedi na žlico
Sveža paradižnikova juha
Če so nam paradižniki dobri, potem bo takšna tudi juha. Sestavine 700 g paradižnikov1 čebula1 strok česna1 stebelna zelena, sesekljana500 ml kokošje jušne osnove80 g jušnih...
Jedi na žlico
Poletni fižolov golaž
Alenka -
Zakaj poletni? Ker takrat imamo priložnost, da ga skuhamo s svežimi zrni fižola. A bo tudi s suhim fižolom več kot dober - le...
Testenine in rižote
Kumarična rižota
Alenka -
Sočna in lahka jed, ki jo bomo radi velikokrat skuhali. Sestavine 2 kumarici5 paradižnikov1 lonček riža2 šalotki20 strokov česna1 korenček1 dobra suha klobasa ali tri...
Mesne jedi
Sataraš s piščancem
Alenka -
Jed madžarskega izvora, ki je zelo priljubljena tudi pri nas in v kateri se s piščančjim mesom družijo paprike, paradižniki in jajca. Sestavine 350 g piščančjih...
Zelenjavne jedi
Sataraš
Jed madžarskega izvora, ki je zelo priljubljena tudi pri nas in v kateri se družijo paprike, paradižniki in jajca. Sestavine 4 paprike 4 zreli paradižniki 4 jajca 2 mladi...
Morske jedi / ribe
Hobotnica v omaki z rdečim vinom
Hobotnica v omaki z rdečim vinom je priljubljena mediteranska jed, ki jo spremljajo rdeče vino, paradižnikova omaka, čebula, česen in začimbe. Hobotnico kuhamo počasi,...
Ozimnica
Domači pekoči kečap
Za ljubitelje pekočega je tu recept za doma narejeni pekoči kečap. Uporabimo lahko kateri koli čili in količino prilagodimo okusu. Mi smo uporabili čili...
Ozimnica
Domači kečap
Vsem, ki imate radi kečap priporočamo, da si ga poleti, ko je paradižnikov na pretek, naredite sami. Veliko boljši je od kupljenega, pa tudi...
Zelenjavne jedi
Polnjene bučke z zelenjavo
Polnjene bučke so poslastica, pa ne le za ljubitelje zelenjave. Sestavine 2 večji bučki80 g parmezana1 čebula - mlada5 strokov česna4 žlice oljčnega olja1 konzerva koruze1...