Polnjene mesne kroglice odlične popestrijo jedilnik. Napolnimo jih z oljkami, povaljamo v drobtinah in hitro ustvarimo slastne, majhne, nasitne kroglice.
Polnjene mesne kroglice in...
Ljubitelji oljk boste nad tapenado navdušeni. Tapenada je namreč namaz iz oljk, ki se odlično poda h kozarčku rujnega.
Sestavine za tapenado - namaz iz...
Lignje ali kalamare napolnimo z oljkami, kaprami in lovkami ter jih spečemo v pečici.
Sestavine za polnjene lignje iz pečice
1 kg lignjev
50 g kaper v...
Hladna predjed, ki se najbolj prileže poleti.
Sestavine
1 hobotnica (približno 1,5 kg)1 lovorjev list1 manjša čebula1 žlička popra v zrnju10 zelenih in črnih oljk2 žlički...
Sestavine
200 g testenin1 večji jajčevec250 g češnjevih paradižnikov20 oljkoljčno oljesolpoperčili v prahu (po želji)sveža rukolabeli sir v slaniciparmezan
Postopek
1Jajčevec narežemo na kocke, paradižnike prerežemo na...
Caponata je še ena značilna sicilijanska jed, sočna in okusna, mešanica ocvrte zelenjave, prepražene s sladkorjem in kisom, ki ji dajeta značilen sladko-kisel okus.
Sestavine
500...
Brez ajvarja si težko predstavljamo pravo pojedino z žara, recept za najboljši ajvar pa si lastijo tako Srbi kot Makedonci. Pravijo, da je najboljši...
Polnjene bučke so poslastica, pa ne le za ljubitelje zelenjave.
Sestavine
2 večji bučki80 g parmezana1 čebula - mlada5 strokov česna4 žlice oljčnega olja1 konzerva koruze1...
Koromač sicer najpogosteje uporabljamo kot prilogo, ko ga kuhamo ali pečemo, vendar je izjemno okusen tudi surov v solatah.
Sestavine
2 pomaranči200 g zelene solate200 g...
Omamno dišeči kruh, ki je najboljši kar sam in še topel.
Sestavine
350 g polnozrnate moke
150 g bele moke
300 ml mlačne vode
½ kocke kvasa
žlička soli
½ žličke...