Dobra sarma ne sme manjkati na naših krožnikih po novoletnih praznovanjih. Njeno bistvo je seveda v kislem zelju, ki na naše telo deluje razstrupljevalo.
Sestavine
1...
Poletna jed, ki je enostavna za pripravo in jo imamo vsi radi.
Sestavine za polnjene paprike
12 paprik – vrsta babura
Nadev
1 kg mešanega mletega mesa
100 g...
Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave.
Sestavine za jajčevce polnjene z mletim mesom
2 velika jajčevca
250...
Bolonjska omaka je ena najbolj prepoznavnih omak italijanske kuhinje, je gosta, kremna, polnega okusa, skratka popolna. Idealna za testenine, njoke, lazanje… Pri pripravi pa...
Pastirska pita: Klasika okusov in udobja, ta srčna jed predstavlja popolno harmonijo mesnega nadeva, sveže zelenjave in krompirjevega pireja, vse skupaj začinjeno s pridihom...
Vedno, ko nam kdo reče, gratinirane palačinke, pomislimo na sladke, s skuto polnjene palačinke (recept prav tako najdete na naši strani), ampak tudi tele...
Gospa med pečenkami ostaja pečenka Štefani, ki jo prepoznamo po tem, da je v njeni sredini kuhano jajce.
Pečenka Štefani je klasika dunajske kuhinje,...
Da ne bomo vedno pripravljali samo klasične lazanje, je tu recept z bučkami.
Sestavine
2 bučki1 paket testenin za lazanjo70 g naribanega parmezana70 g naribanega edamca200...
Enostavno, hitri pripravljeno in dobro kosilo.
Sestavine za mesne polpete s sezamom
350 g mlete govedine
150 g mlete svinjine
1 čebula
4 stroki česna
1 jajce
80 g krušnih drobtinic
šopek peteršilja
majaron
2...