Mesne jedi
Musaka iz jajčevcev
Pravijo, da je za Grke musaka to, kar je za Italijane lazanja. Ta musaka iz jajčevcev nam vzame kar nekaj časa in potrebno je...
Mesne jedi
Jajčevci polnjeni z mletim mesom
Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave. Sestavine 2 velika jajčevca250 g mocarele250 ml paradižnikove omake1 čebula300...
Mesne jedi
Bolonjska omaka
Bolonjska omaka je ena najbolj prepoznavnih omak italijanske kuhinje, je gosta, kremna, polnega okusa, skratka popolna. Idealna za testenine, njoke, lazanje… Pri pripravi pa...
Mesne jedi
Pastirska pita (Shepherd’s pie)
Pastirska pita: Klasika okusov in udobja, ta srčna jed predstavlja popolno harmonijo mesnega nadeva, sveže zelenjave in krompirjevega pireja, vse skupaj začinjeno s pridihom...
Mesne jedi
Gratinirane palačinke z mletim mesom in bešamelom
Vedno, ko nam kdo reče, gratinirane palačinke, pomislimo na sladke, s skuto polnjene palačinke (recept prav tako najdete na naši strani), ampak tudi tele...
Mesne jedi
Pečenka Štefani
Gospa med pečenkami ostaja pečenka Štefani, ki jo prepoznamo po tem, da je v njeni sredini kuhano jajce. Pečenka Štefani je klasika dunajske kuhinje,...
Testenine in rižote
Lazanja z bučkami
Da ne bomo vedno pripravljali samo klasične lazanje, je tu recept z bučkami. Sestavine 2 bučki1 paket testenin za lazanjo70 g naribanega parmezana70 g naribanega edamca200...
Mesne jedi
Mesne polpete s sezamom
Enostavno, hitri pripravljeno in dobro kosilo. Sestavine za mesne polpete s sezamom 350 g mlete govedine 150 g mlete svinjine 1 čebula 4 stroki česna 1 jajce 80 g krušnih drobtinic šopek peteršilja majaron 2...
Mesne jedi
Domači njoki s pravo bolonjsko omako
Domači njoki s pravo bolonjsko omako od kuharja zahtevajo samo nekaj potrpežljivosti in volje do kuhanja. Sam postopek sicer ni zahteven, je pa dolgotrajen....
Mesne jedi
Pečeni bučkini zvitki z ricotto v mletem mesu
Odlični bučkini zvitki v kombinaciji z mletim mesom. Sestavine 500 g mešanega mletega mesa2 večji čebuli3 stroki česna250 ml paradižnikove omake4 manjše bučke500 g ricotte70 g...