Sladice in sadje
Pudingovo pecivo
Pravimo mu tudi magična torta, to pa zato, ker samo z enim testom naredimo tri različne teksture pečenega testa. Čvrsto dno, kremno sredico in...
Mesne jedi
Pečen avokado z jajcem, panceto in s sirom
Odličen, malo drugačen in hitro pripravljen zajtrk. Sestavine 2 avokada4 manjša jajcasol in popersvež drobnjak2 rezini poljubnega sira (npr. edamec)100 g pancete Postopek 1Avokado operemo, osušimo, prerežemo na...
Zelenjavne jedi
Umešana jajca z avokadom
Okusen zajtrk za dve osebi, še boljši, če ga postrežemo z domačim kruhom. Sestavine 4 jajca1 zrel avokadosol in poper4 žlice mleka (lahko izpustimo)oljčno olje https://znam.si/recepti-in-hrana/kruh-in-testo/domac-bel-kruh/ Postopek 1Jajca razbijemo...
Zelenjavne jedi
Pečen avokado z jajcem
Okusen in hitro pripravljen zajtrk. Sestavine 1 avokado 2 manjši jajci sol in poper vejica svežega peteršilja Postopek 1Avokado operemo, osušimo, prerežemo na polovico in odstranimo koščico. Če je luknja zelo...
Priloge
Muslinska omaka
Mousseline creme je francoska omaka, ki se odlično razume z ribami in zelenjavo, predvsem z beluši. Razkošna, lahka in bogata omaka, bo navdušila...
Sladice in sadje
Zavajon – Zabaione
Zavajon - zabaione je ena najbolj klasičnih krem italijanskega slaščičarstva, pripravimo jo tako, da stepemo rumenjake, sladkor in desertno vino, običajno marsalo, nato pa...
Zelenjavne jedi
Zelenjavna pita
Zelenjavna pita, ki ni samo dobra, ampak tudi lepa. Krhko testo, narezana zelenjava, ki jo polagamo v obliki spirale, jajca in sir so kombinacija,...
Zelenjavne jedi
Omleta z bučkami
Ko imamo na vrtu veliko bučk, si lahko pripravimo to okusno jed. Sestavine 1 srednja bučka5 jajc1,2 dcl mleka50 g parmezana50 g naribanega edamcasol in poperoljčno...
Mesne jedi
Omleta z bučkami in panceto
Okusen zajtrk ali večerja z jajci, bučkami in panceto. Sestavine 1 srednja bučka100 g pancete5 jajc50 g parmezanasol in poperoljčno olje Postopek 1Bučko operemo, po dolgem prerežemo na...
Kruh in testo
Krhko testo za slano pito
Obožujemo pite, tako sladke kot slane. Največkrat jih pripravljamo iz krhkega testa, postopek pa je približno enak za obe vrsti pit. Pri sladkih dodamo...