Prava poletna sprostitev

Znam svetuje

Pred nami je težko pričakovani poletni oddih in mnogi že razmišljamo, kako ga bomo preživeli. Domači kraji, tujina, morje, gore … Izbira, kje in kako prebiti vroče poletne dni, je neskončna.

Poleg osnovnih napotkov – zaščita pred soncem, zadostna hidracija, varnost na cestah -, nam lahko koristijo tudi naslednji nasveti, kako najboljše izkoristiti dopustniški čas.

Če je naš delovni vsakdan zaznamovan z uporabo tehnologije, si poleti privoščimo oddih od računalnika in mobilnega telefona. Pozabimo na elektronsko pošto in socialna omrežja; na dopustu se raje kratkočasimo z družabnimi igrami, ki nas bodo sprostile in razbremenile vsakršne skrbi.

Za pravi dopustiniški ‘izklop’ izberimo knjigo, ki je sicer ne bi brali. Če smo, na primer, navajeni znanstvene fantastike, si poleti poiščimo alternativno branje, kot je zgodovinski ali ljubezenski roman. To bo še dodatno spočilo naše možgane, ki so navajeni prejemati le eno vrsto podatkov.  

Podobno lahko spremenimo tudi že utečeno večerno rutino in, na primer, namesto posedanja pred tv ekranom posvetimo poletne večere prijetnemu sprehodu ali sproščenemu druženju s prijatelji. Če smo za dopust izbrali drugačno, še ne obiskano destinacijo, pa lahko zvečer radovedno raziskujemo okolico in najdemo čez dan spregledane kotičke.  

Nekaj vročih poletnih trenutkov lahko namenimo tudi ‘inventuri’ in novim načrtom. Vprašajmo se: Kako smo preživeli pretekle mesece? Se leto odvija v želeno smer? Kako bomo izkoristili čas, ki je pred nami? V brezskrbnem poletnem vzdušju bomo prišli do odgovorov lažje in hitreje.

Tak dopustniški ‘izklop’ bo prinesel regeneracijo telesa in duha, kar se nam bo obrestovalo, ko se bomo vrnili v delovno rutino. Nove navade lahko nadaljujemo tudi po dopustu, saj zdaj vemo, da jaz zmorem živeti sproščeno in brez pretirane uporabe tehnologije.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite